Beograd

Почела подела сениор картица за све пензионере

Више од 800 пензионера са општине Палилула од јутрос се пријавило за београдску сениор картицу, која је истовремено почела да се дели у свим градским општинама у Београду. Пријављивању палилулских пензионера присуствовали су градски менаџер Горан Весић и председник Градске општине Палилула Александар Јовичић.

 
Весић је рекао да сви београдски пензионери могу од данас у општинама, клубовима за сениоре, као и у граду Београду да попуне  приступницу за сениорски клуб и самим тим добијају привремену картицу коју могу одмах да користе, а у року од две недеље добиће  пластифицирану картицу која ће им омогућити попуст, објаснио је градски менаџер.


Он је изразио задовољство великим одзивом грађана на Палилули и додао да је интересовање пензионера исто тако добро и у другим општинама и клубовима за сениоре.
"Овакав одзив пензионера значи да су препознали да је ово једна заиста добра прилика за њих да остваре додатне погодности и да је ово начин на који град додатно брине о њима како би њихов живот био бољи. То је нешто што су они заслужили с обзиром на жртве које су поднели", истакао је Весић.

 

 

 Јовичић је рекао да је фантастичан одзив више од 800 пензионера до 12 часова на Палилули који су попунили сениор картицу само у згради општине.

 
"Пензионери могу попунити пријаву за ову картицу и у осталим услужним центрима на територији наше општине као и за све остале програме које нудимо, а то је бесплатно пливање на Ташмајдану, бесплатне представе у Центру за културу "Влада Дивљан", као и за бесплатне излете које нудимо за обилазак наше лепе Србије. Гледаћемо да у будућности још снажније и још боље подржавамо бољи живот наших најстаријих суграђана јер сматрам да су они то заслужили", истакао је Јовичић.Он је додао да се јављају многе компаније са територије општине Палилула које желе да се прикључе акцији београдске сениор картице и да ће и оне највероватније бити  у наредном периоду  укључене.


Весић се осврнуо на нападе који долазе поводом сениор картице:"Желим да кажем да сви напади који се дешавају на ову картицу од повереника за информације господина Шабића па надаље, само јасно показују колико је ова картица важна. Очигледно да сви ти напади служе да би се овај пројекат зауставио, да би се спречило да пензионери добију попусте и да су политички мотивисани, немају никакве везе са законом. Најбољи одговор на те нападе је ово што пензионери раде, што масовно долазе и узимају картицу, јер она постоји због пензионера. Картица је бесплатна не кошта их ништа одржавање и само им доноси и обезбеђује погодности", истакао је Весић. 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула