Beograd

Едукација основаца о безбедном коришћењу интернета

Предавање и едукација о безбедном коришћењу интернета међу децом под називом "Тијана клик", одржана је данас у Основној школи "Раде Драинац" у Борчи у оквиру сарадње Градске општине Палилула и Фондације "Тијана Јурић"
.
Данашња едукација ученика је прва у низу које ће бити организоване у школама на Палилули и представља почетак реализације Споразума који су недавно потписале Општина Палилула и Фондација "Тијана Јурић"
.
Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић је истако да је реч о важној теми за Општину. 

"За општину Палилула ово је заиста битна и веома важна тема. Превентива и безбедност наше деце је, пре свега, наш приоритет у будућности. Хвала Фондацији "Тијана Јурић" што је овде са нама и што ћемо заједно моћи у будућности да се бавимо превентивом, а не увек последицама као што смо то видели у прошлости", нагласио је Јовичић.

 

Он је додао да је едукације  деце како да се одбране од електронског насиља и како да родитељи примете одређене неправилности у понашању деце и опасности од интернета питања којима ће се Општина бавити и у месецима који долазе. 
 
"Такође бих нагласио да имамо снажну подршку МУП-а и господина Небојше Стефановића који је укључен у све пројекте и пружа подршку. С тим у вези ако направимо једну целину и добру организацију можемо очекивати да ће у будућности стопа насиља и нека трагична дешавања бити у опадању", рекао је Јовичић и додао:
 
"То је наш циљ, и резултат овог рада се не огледа у кванититету, у смислу да нешто меримо колико се десило, него суштина је да се нешто лоше не деси", рекао је Јовичић и закључио да ће се и у осталим палилулским школама оджати едукације,  које ће допринети да деца добију знање како да се одбране у критичним ситуацијама од опасности које вребају од нових технологија којима су изложени свакодневно.

Игор Јурић управитељ Фондације "Тијана Јурић" је захвалио Општини Палилула и председнику на сарадњи и најавио да ће будуће активности Фондације   прво спроводити  на општини Палилула. 

"Позивам и друге општине да нам се прикључе у овој борби, да будемо заједно у томе, и да заиста учинимо све да деца у нашој земљи данас буду сигурнија и да ово буде једно сигурно окружење за њихово одрастање" рекао је Јурић.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула