Beograd
CRKVA SVETOG MARKA
Jedno od najlepših izdanja skalarne arhitekture srpsko-viyantijskog stila svakako je crkva Svetog apostola i evandjeliste Marka.
PALATA GLAVNE POŠTE
17. avgusta 1935. godine obavljena je svečanost osvećenja kamena temeljca Palate Glavne pošte.
Tehnički fakulteti
Na teritoriji opštine Palilula nalazi se kompleks tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu
 • Kulturno leto na Paliluli

  Kulturno leto na Paliluli

  Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio je danas manifestaciju „Kulturno leto na Paliluli“, u okviru koje će građani besplatno moći da pogledaju pozorišne predstave, da posete koncerte poznatih izvođača, kao i da prisustvuju večerima klasične muzike.
 • Palilula - broj 122

  Palilula - broj 122

  Opštinski informator "Palilula" je štampano izdanje koje priprema Služba za informisanje Gradske opštine Palilula.
 • Sportski objekti

  Sportski objekti

  Sportsko-rekreativni centar "Tašmajdan" je jedan od najznačajnijih sportskih objekata Beograda i u svom sastavu ima stadion "Tašmajdan" (košarka, tenis, atletika, karate, aikido i dr), otvoreni i zatvoreni bazen (plivanje, skokovi u vodu, ronilački sport), kao i sale za fitnes, bodi-bilding...
 • Dunav

  Dunav

  Naziv Dunav na starom keltskom jeziku znači "reka". Dunav svojim tokom od 2857 kilometara zauzima 33. mesto u svetu i drugo u Evropi, ali je prva reka po značaju za transport na evropskom kontinentu između Crne šume, gde izvire i Crnog mora, gde se uliva.
 • Tašmajdan

  Tašmajdan

  Najzanimljiviji deo Palilule je Tašmajdan na kome su se odigrali mnogi istorijski događaji, a ujedno je centralni gradski park lepo uređen sa mnogim sadržajima za decu i mlade.
Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа