Beograd
PALILULSKA KARTICA
Palilulska personalizovana kartica omogućava građanima opštine Palilula da kupuju raznovrsnu robu i koriste usluge sa posebnim popustima.
BESPLATNI SPORTOVI ZA OSNOVCE SA PALILULE
KULTURNO LETO NA PALILULI
U Tašmajdanskom parku od 4. jula održavaće se koncerti, dečje predstave, književne večeri, predstave za odrasle kao i besplatne projekcije filmova na otvorenom svakog petka.
CRKVA SVETOG MARKA
Jedno od najlepših izdanja skalarne arhitekture srpsko-viyantijskog stila svakako je crkva Svetog apostola i evandjeliste Marka.
PALATA GLAVNE POŠTE
17. avgusta 1935. godine obavljena je svečanost osvećenja kamena temeljca Palate Glavne pošte.
Tehnički fakulteti
Na teritoriji opštine Palilula nalazi se kompleks tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu
 • Jovičić uručio bebi kolica za najmlađe Palilulce

  Jovičić uručio bebi kolica za najmlađe Palilulce

  Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, prvog februara ispred Centra za kulturu "Vlada Divljan", uručio je bebi kolica roditeljima najmlađih stanovnika naše opštine rođenim u 2020. godini.
 • Palilula - broj 133

  Palilula - broj 133

  Opštinski informator "Palilula" je štampano izdanje koje priprema Služba za informisanje Gradske opštine Palilula.
 • Sportski objekti

  Sportski objekti

  Sportsko-rekreativni centar "Tašmajdan" je jedan od najznačajnijih sportskih objekata Beograda i u svom sastavu ima stadion "Tašmajdan" (košarka, tenis, atletika, karate, aikido i dr), otvoreni i zatvoreni bazen (plivanje, skokovi u vodu, ronilački sport), kao i sale za fitnes, bodi-bilding...
 • Dunav

  Dunav

  Naziv Dunav na starom keltskom jeziku znači "reka". Dunav svojim tokom od 2857 kilometara zauzima 33. mesto u svetu i drugo u Evropi, ali je prva reka po značaju za transport na evropskom kontinentu između Crne šume, gde izvire i Crnog mora, gde se uliva.
 • Tašmajdan

  Tašmajdan

  Najzanimljiviji deo Palilule je Tašmajdan na kome su se odigrali mnogi istorijski događaji, a ujedno je centralni gradski park lepo uređen sa mnogim sadržajima za decu i mlade.
Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа