Beograd
CRKVA SVETOG MARKA
Jedno od najlepših izdanja skalarne arhitekture srpsko-viyantijskog stila svakako je crkva Svetog apostola i evandjeliste Marka.
PALATA GLAVNE POŠTE
17. avgusta 1935. godine obavljena je svečanost osvećenja kamena temeljca Palate Glavne pošte.
Tehnički fakulteti
Na teritoriji opštine Palilula nalazi se kompleks tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu
 • Rekonstrukcija Pančevačkog mosta do kraja godine

  Rekonstrukcija Pančevačkog mosta do kraja godine

  Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najavila je danas prilikom obilaska Pančevačkog mosta sa predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem, da će do kraja godine most biti rekonstruisan, a nelegalne šljunkare uklonjene.
 • Palilula - broj 124

  Palilula - broj 124

  Opštinski informator "Palilula" je štampano izdanje koje priprema Služba za informisanje Gradske opštine Palilula.
 • Sportski objekti

  Sportski objekti

  Sportsko-rekreativni centar "Tašmajdan" je jedan od najznačajnijih sportskih objekata Beograda i u svom sastavu ima stadion "Tašmajdan" (košarka, tenis, atletika, karate, aikido i dr), otvoreni i zatvoreni bazen (plivanje, skokovi u vodu, ronilački sport), kao i sale za fitnes, bodi-bilding...
 • Dunav

  Dunav

  Naziv Dunav na starom keltskom jeziku znači "reka". Dunav svojim tokom od 2857 kilometara zauzima 33. mesto u svetu i drugo u Evropi, ali je prva reka po značaju za transport na evropskom kontinentu između Crne šume, gde izvire i Crnog mora, gde se uliva.
 • Tašmajdan

  Tašmajdan

  Najzanimljiviji deo Palilule je Tašmajdan na kome su se odigrali mnogi istorijski događaji, a ujedno je centralni gradski park lepo uređen sa mnogim sadržajima za decu i mlade.
Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа